Fixa rätt träningskläder till ungarna

Att skaffa kläder till ungarna kan vara ett gissel, speciellt med tanke på att de måste ha nya kläder väldigt ofta. Om dina ungar spelar basket och tränar mycket, innebär det att ännu fler kläder måste införskaffas. Men du behöver inte lägga onödigt mycket tid på att åka till diverse klädbutiker när och fjärran. Istället kan du handla barnens kläder online hos kidsbrandstore.se.

Här kan du köpa träningskläder

För att barnen ska kunna utföra diverse träningsaktiviteter som basket, är det viktigt att de har rätt kläder på sig. Som förälder måste du därför se till att dina barn har det så att de kan utföra sina fritidsaktiviteter ordentligt, oavsett om det rör sig om basket eller någon annan sport. Att köpa kläder kan dock vara en aktivitet som man inte alltid har tid till. Därför är det bra att man kan köpa barnkläder online hos kidsbrandstore.se för alla tillfällen såsom till vardags och till fest. Där kan man även köpa träningskläder i form av passande t-shirts och byxor då de har märken som säljer träningskläder både för killar och tjejer. Besök kidsbrandstore.se för att själv spana in utbudet.

Du kan även välja att köpa kläder begagnat om du inte vill

lägga så mycket pengar på kläder eller om du vill bidra till en mer hållbar miljö. Kläder sliter nämligen väldigt mycket på naturresurserna. Att köpa begagnat är därför en bra idé, både för plånboken och miljön. Begagnade kläder kan du köpa i fysiska secondhandbutiker eller i secondhandbutiker online. Näthandel är ett väldigt smart och bekvämt sätt att handla begagnade kläder då man måste ha en väldig tur om man ska hitta begagnade kläder som passar. Att köpa dem online gör det enklare att hitta det man söker.

Vill du spara ännu mer pengar på kläder kan du försöka hitta någon som kan tänka sig att byta kläder, eventuellt skänka kläderna direkt till dig. Många har väldigt mycket kläder som inte används och de gör sig gladeligen av med kläderna på ett eller annat sätt. Kanske kan du erbjuda att få köpa kläderna för en symbolisk summa.

Tips för en lyckad basketmatch

Basket är en sport som har ett enormt genomslag i USA och som har kommit att bli alltmer populär även i ett land som Sverige. Att spela basket är något som många tycker är extremt roligt och sporten i sig är fartfylld med snabba vändningar och många mål. Detta gör att det också är väldigt roligt att följa med och titta på basket som familj eller vänner, speciellt när det rör sig om lite större matcher. Men att veta exakt vad man ska göra för att denna upplevelse ska bli så fantastisk som möjligt är inte enbart enkelt och i den här artikeln kommer vi därför att lyfta ett antal tips på vad man kan göra för att kvällen som handlar om basketmatchen ska kunna bli så bra som möjligt.

 

Firandet efteråt

Ett tips man kan ta till sig är att se till att firandet efteråt sker på ett bra sätt. Som familj eller vänner vet man såklart inte om den man hejar på kommer att vinna och därför är det bra att förbereda en kväll som fungerar i båda dessa scenarion. Att till exempel köpa hem en god amarone kan vara något som passar såväl om den man hejar på vinner som om den förlorar. En god amarone kan både användas vid ett firande av en seger, men också vid en lite mer lugn tillställning där man tillsammans stöttar den som har förlorat.

Ge 100 %

En annan sak man kan tänka på när det kommer till att upplevelsen av basketmatchen ska bli så bra som möjligt, både för den som spelar och för de som tittar på, är att se till att verkligen ge 100 % när man hejar. Genom att gå in med inställningen att det kommer att bli en väldigt rolig kväll och att man kommer att stötta den som spelar på alla sätt man kan, kommer du att göra att det hela blir så mycket roligare. Det kan till exempel handla om att tillverka egna skyltar med namnet på den man hejar på eller att komma på egna hejaramsor som man kan ropa under matchen.

Träning för att bli en bättre basketspelare

Basket är en mycket populär sport som många gillar att spela. Men för dig som vill bli en riktigt bra spelare (och kanske professionell en dag) finns det en hel del träningstips om du är seriös i din träning. Det är utan tvekan avgörande hur du tränar om du kommer att utvecklas till en toppspelare eller inte. Att satsa på fysikträningen är A och O, men tyvärr något som många missar. Basket är en intensivsport och det gäller för spelare att vara uthålliga, starka och explosiva i sitt spel.

Träna tekniker

Förutom att en basketspelare måste vara stark, snabb samt uthållig behöver han eller hon även behärska flera bra tekniker. Du måste bland annat kunna ändra hastighet, blixtsnabbt ändra riktning och använda reträttdribbling. Syftet med dessa tekniker (även om de är olika) är att förvirra motståndaren och göra spelet oberäkneligt. Teknik är viktig i basket för att förvirra motståndaren medan den tekniska förvaltningen för fastigheter är det motsatta, den behöver vara förutsägbar och välskött. Nabo erbjuder sina kunder heltäckande fastighetsförvaltning samt personlig rådgivning. Här kommer du att få en professionell och effektiv teknisk förvaltning med löpande tillsyn av din fastighet. Nabo kommer även att hjälpa till med effektivisering och optimering av energiförbrukningen.

Stark och skadefri

En bra fysikträning består i grunden av bänkpress, marklyft och knäböj. Även bålen (rygg samt mage) behöver stärkas genom träning. Det förekommer en hel del skador inom basket som exempelvis stukade fötter eller skadade knän. Många övningar är till för att förebygga skador men också för att träna kondition samt uthållighet. Det går att träna hela kroppen utan vikter. Löpning är en fantastisk träning. Här gäller det att träna kondition med lite längre distanser (tre kilometer) samt korta intervaller. Skapa dina egna övningar som Rocky (i första filmen) där han jagar en kyckling för att förbättra fotarbetet. Men i den här övningen är du kycklingen som jagar basketbollar.

Spela basket med hjälp av en bil

Basket är en omåttligt populär sport med över 450 miljoner spelare världen över. Vad som gör sporten så framgångsrik är dess allsidighet, den kan antingen spelas avslappnat på den lokala banan eller spelas på elitnivå. Det bästa av allt med denna sport är att den tränar hela kroppen och kombinerar konditionsträning med styrka.

Förutom att träna din kondition och styrka har basket många andra hälsofördelar:

  • Bränner kalorier. Du kommer att bränna massor av kalorier i denna snabba sport. Förvänta dig att bränna cirka 600 kalorier i timmen.
  • Förbättrar dina mentala färdigheter. Basket kräver att du ständigt är fokuserad och kan fatta snabba beslut.
  • Utvecklar finmotorik och öga-hand-koordination. Basket utvecklar din samordning av rörelser och motoriska färdigheter.

Köp en begagnad bil hos Sveriges största bilhandlare

Ett hinder mot att spela är om du bor långt bort från en lämplig plats att spela basket på, såsom ett sportcentrum eller annan anläggning för sport. Om du inte har en bil har du nu en utmärkt anledning till att köpa en. Var smart och köp begagnad bil idag hos Holmgrens Bil som är ett av Sveriges största bilhandelsföretag med 60 års erfarenhet av branschen. Framgången är knappast en slump med tanke på att deras affärsidé som bygger på att skapa långsiktiga relationer med sina kunder. Holmgrens Bil leds även av viktiga kärnvärden som uppskattas hos kunderna: ansvar, glädje, respekt och sparsamhet. Deras utbud av begagnade bilar är stort och du hittar alla stora bilmärken som BMW, Ford, Nissan och Volvo.

För närvarande har du en nästan ny BMW 3-series 330 e xDrive för 469 800 kronor – en prissänkning på 135 500 kronor från 605 300! Den har endast gått 797 mil och är fullt utrustad med bekväma funktioner som rattvärme, hifi-högtalarsystem och automatisk växellåda. Så vänta inte, slå till och missa inte chansen att göra ett klipp hos Holmgrens Bil och komma i form med basket.

Allt om sporten basket

Basket är en lagidrott och räknas som en bollsport. Sporten är en av de mest spelade i det flesta delar av världen. Sporten hade år 2014 över 450 miljoner utövare. Detta gör basket till den tredje största efter fotboll och volleyboll. Man kan spela basket både privat med vänner och familj eller på stora internationella tävlingar. Sporten grundades 1891 i Springfield, Massachusetts i USA.

Basket och dess utveckling i Sverige

Basket introducerades i Sverige år 1908 men gick då under namnet ”korgboll”. År 1948 var namnet basket mer officiellt i Sverige och var då en gren av Svenska Handbollförbundet. Det var först år 1952 som basket fick sitt eget förbund inom Riksidrottsförbundet. Idag anordnar Svenska Basketbollförbundet årliga turneringar och faktum är att svensk basket växer enligt statistik från år 2020. Ska man spela basket behöver man vara i god fysisk form. Sporten kan även bidra till en bättre kondition om man är lite otränad. Vill man komma i form med en ökad fettförbränning runt midjan, ska man skaffa sig en smart Waist trainer som även ger en bättre figur och hållning!

Vad man ska tänka på i basket

De ska vara roligt att spela basket och det finns bra tips på att lära sig basket med många smarta knep. En av de viktigaste delarna i sportutrustningen för basket är skorna! Att köpa basketskor kan kosta en del, men det är väl värt sina pengar då fötterna blir mycket utsatta i basket. Spelar man mycket frekvent får man inte glömma att basket är en tuff sport och basketskorna måste bytas ut med jämna mellanrum. Ska man ha ett riktigt bra par, är det klokast att prova ut dem i butik. Kläderna är inte fullt lika viktiga som skorna, men man ska ha ett sportlinne som gärna är luftigt och inte smiter åt, samt strumpor och shorts. Basket ger med fördel bättre kondition, starkare muskler och riktigt bra koordinationsförmåga.

Allt om att städa din basketanläggning

Basketboll är en omåttligt populär sport som utövas av över 450 miljoner människor i världen regelbundet. Av förklarliga skäl kommer du därför behöva städa din basketanläggning med jämna mellanrum. Du bör överväga ett antal städ- och rengöringsrutiner för att hålla ditt utrymme fräscht och tilltalande för besökarna. Alternativt kan du anlita städbolaget Qleano med erfarenhet av att ha förmedlat städ- och flyttjänster till över 50 000 kunder. Qleano är verksamma över hela Sverige och kan matcha ihop dig med lokala städföretag oavsett om du bor i Kiruna eller Ystad. Besök Qleano här https://qleano.se/ för att få en kostnadsfri offert inom bara en minut!

Glöm inte bort att städning har en rad fördelar som är bra för basketanläggningen, bland annat följande:

  • Bidrar till att förbättra produktiviteten.
  • Främjar bättre hälsa.
  • Får skadedjur att hålla sig borta.
  • Förhindrar allergier.
  • Gör platsen mer inbjudande.
  • Minskar säkerhetsriskerna.

Läs vidare för att veta mer om hur du kan städa och rengöra din basketanläggning!

Hur du håller din basketanläggning ren och städad

1. Kök och toalett – Om din basketanläggning har kök och toaletter så kommer det att stå högst upp på listan som kräver daglig rengöring. Även om det kanske inte används dagligen måste det tömmas på skräp, rengöras och desinficeras regelbundet.

2. Golv och ytor – Det kan finnas en mängd olika ytor och speciella typer av golv att hålla rena. Rena och skinande ytor gör platsen till en inbjudande atmosfär att spela basketboll på och umgås med lagkamrater.

3. Mattor och specialytor – Om din basketanläggning har heltäckningsmattor måste de dammsugas efter varje sportevenemang och tävling. Mattor drar nämligen till sig damm och skräp och kan snabbt bli fula om de lämnas utan att dammsugas. Dessutom förhindrar det spridning av bakterier och andra skadedjur.

4. Hårda ytor – En basketanläggning kommer sannolikt att ha många hårda ytor som behöver rengöras och poleras. Det här inkluderar golv, väggar, bänkar, stolar, bord och annat som utformar en basketanläggning. Speciella rengöringsmedel och metoder kan vara nödvändigt för vissa ytor. Till exempel kan rostfritt stål kräva speciella rengöringsmedel för att få dem att skina. Träytor ser vanligtvis bäst ut om de rengörs med träpolish. Ibland kan det dock räcka med tvål och vatten för att hålla ytor rena. Oavsett vilka typer av ytor du rengör är det också bra att desinficera de ytor som många tar på.

Anlita ett städföretag

Även om du själv kan hålla basketanläggningen städad och ren så är det enklaste sättet att ta kontakt med Qleano. Professionella inom städning har all erfarenhet och utbildning som krävs för att göra jobbet. På detta sätt kan du göra det du är bäst på, att driva din basketanläggning!

Basket i världen

Basket är en sport som har blivit alltmer populär de senaste åren i Europa. Förr i tiden var det en sport som främst var populär i USA, men nu har den vuxit sig global och finns i alla världens delar. En del tycker om att spela basket som en hobby, medan andra gör det för att spela för skojs skull. Därför kommer denna artikel kolla närmre på hur sporten spelas i världen, samt hur sporten kanske kommer se ut i framtiden.

Basket som hobby

 

Basket är en sport som kan spelas både ensam och i grupp. När det kommer till att spela ensam går det alldeles utmärkt att skjuta en boll upp mot korgen helt ensam. Vad som kan vara skönt när man spelar basket ensam är att lyssna på musik. Därför kan det vara kul att köpa Iphone hörlurar som kan användas under tiden. Att lyssna på musik är nämligen något som gör många utövare av sporter mer engagerade och taggade. När det kommer till att spela basket i grupp kan det också funka bra med att lyssna på musik. Men att spela i grupp kan ofta innebära mer fysisk kontakt och kommunikation. Därför kan det vara bra att kanske ha en större högtalare vid sidan av planen. På så sätt kan alla som spelar på planen lyssna på samma musik och man riskerar inte att tappa mobiltelefonen eller hörlurarna på marken om man skulle hamna i en fysisk duell med någon.

Hur spelas basket professionellt?

Basket är generellt sett en sport som spelas i lag, vilket innebär att matcherna består av två lag med fem spelare vardera. Matcherna spelas på en rektangulär plan och syftet är att göra mål hos det andra laget med en boll som är 24 centimeter i diameter. Målet, som ser ut som en korg, sitter cirka tre meter upp på en stolpe som sitter på vardera lags sida av den rektangulära planen. Beroende på var målet görs är poängen värda olika mycket. Om målet görs innanför trepoängslinjen är ett mål värt två poäng. Men om målet görs utanför trepoängslinjen är målet värt tre poäng. Det lag som har flest poäng efter att matchen är slut vinner matchen.

Dessa är regler som alla basketspelare måste följa i hela världen. Således kan lag i hela världen möta varandra nästan var som helst, så länge det finns en basketplan tillgänglig. Dock bör det tilläggas att de allra bästa spelarna spelar i den amerikanska ligan som heter NBA. Därför är det relativt ovanlig att klubblag från olika delar av världen möter varandra. Dock har det blivit vanligt att landslag möter varandra då basket spelas i OS och det finns också ett världsmästerskap i basket.

Basket – sportens historia och framtid

Basketboll är en mycket äldre sport än vad många tror. Många har fascinerats av det legendariska laget ”Harlem Globetrotters” som med sina extrema kunskaper i basketboll underhållit miljoner fans med sina nära på magiska uppvisningsmatcher. Original Harlem Globetrotters har turnerat i hela 124 länder för att visa upp sina otroliga talanger. Lagets uppvisningsmatcher har bjudit vuxna, ungdomar och barn på en oslagbar underhållning. Ett unikt koncept som nästan ingen annan sport kan mäta sig med. Förutom att basket är en tuff sport i världsklass lämpar sig basketboll även som förstklassig underhållning.

 

Tvärtemot vad många tror uppfanns basket inte av en amerikan utan av en kanadensare vid namn James Naismith. Sporten skapades 1891 med syfte att fylla ett tomrum mellan den amerikanska fotbolls- och basebollsäsongen. Skolan behövde en sport som var krävande (idrottsligt) och som även var lämpad för tävlingar inomhus. Man använde från början enkla flätade fruktkorgar som hängdes upp på väggen. Det är från dessa fruktkorgar som basket fått sitt namn ”basketboll” (basket betyder korg på svenska). Med tiden insåg spelarna att det var betydligt enklare att göra hål i botten på fruktkorgen istället för att hämta ner bollen med stegar varje gång de gjorde mål.

 

Reglerna för basketboll modifierades av Senda Berenson Abbott så att även kvinnor kunde börja spela basket och den första matchen spelades 1893 i Smith College, Massachusetts.

Basketboll har utmärkt sig även för sina speciella kläder och utrustning. För de som spelar basketboll är det viktigt att använda rätt kläder. Mest utmärkande för sporten är kanske det traditionella linnet som använts ända sedan basketboll uppfanns. Givetvis kan man använda en vanlig ärmlös tröja men armarna ska vara bara (oavsett om det är ett linne eller ej). En annan viktig del av klädseln är de typiska basketbollshortsen som vanligtvis går ända ner till knäna.

Damer som är aktiva spelare (eller spelar för nöjes skull) behöver självklart även andra sportkläder förutom de typiska basketkläderna. Riktigt snygga sportkläder hittar du bland annat hos aim’n som funkar både för träning, yoga, löpning eller att bära på stan. Sportkollektionen hos Ami’n består av tights, toppar samt träningstillbehör i mycket snygg design, till riktigt bra priser och av hög kvalitet.

Basket har utvecklats i USA från slutet av 1800-talet till idag. Sporten spelas av både herrar och damer och är idag en av världens mest populära sporter. Exempelvis spelar kvinnor numera basketboll globalt och det finns flera professionella turneringar samt ligor. Den största ligan är WNBA i USA men NCAA (Women’s Division I Basketball Championship) är också mycket uppskattad. I Europa deltar de bästa damlagen i EuroLeague Women.

Sverige skapade historia genom att 2015 utnämna den första damkaptenen i basket. Svenska damlandslaget fick sin första kvinnliga förbundskapten vid namn Jurgita Kausaite som fick ta över chefsrollen från Lasse Johansson när han avgick. Tidigare var hon assisterande coach. Jurgita har lång erfarenhet som spelare och stor passion för sporten, vilket är en förutsättning för att kunna leda damlandslaget i basketboll. Hennes höjdpunkt som spelare var när Litauen tog EM-guld 1997. Som professionell spelare tog hon bland annat tre SM-guld med Solnalaget.

Basketklubbar

Basket är en härlig lagsport som lockar många, både unga och lite äldre ungdomar. Till skillnad mot exempelvis fotboll, som ju kan spelas på vilken någorlunda plan yta som helst, så behövs det särskilda spelplaner för basketspel. Gå därför gärna med i en basketklubb om du vill bli lite mer aktiv. Basket kan spelas i alla åldrar och det är faktiskt en av världens största sporter med mängder av fans världen över. National Basket Association är välkänd för de som vill spela professionellt i USA och deras storstjärna Michael Jordan anses vara världens bästa spelare genom tiderna.

Basketföreningar

Det finns mängder av basketklubbar och föreningar över hela landet. Svenska basketbollförbundet har dessutom delat upp Sverige i tolv olika distrikt, från Skåne till Norrbotten, som kan hjälpa dig att hitta en förening i din närhet. Varje förening är en ideell förening och det är vanligt att engagerade föräldrar sitter i styrelsen eller hjälper till med administrativa saker eller kanske säljer kaffe och bullar vid matcherna. Om du till exempel är en person med lite kontorserfarenhet som gärna vill stötta ditt barn är det alltid ett välkommet tillskott till föreningsarbetet. Det behöver inte betyda att du tar på dig en massa pappersexercis, det går att köpa in externa tjänster för det som behövs. Exempelvis kan Fakturino hjälpa till med finansiering eller fakturahantering vid behov.

Inspiration och tips

Den som är riktigt intresserad av en viss sport brukar gilla att titta när andra spelar också. Att gå på matcher är kanske roligast, att känna stämningen, svettas och hoppas. Sitta på en läktare tillsammans med andra fans och få skrika ut glädje eller förtvivlan beroende på vilket lag som gör mål, det är riktigt häftiga upplevelser som stannar länge i minnet. Men det är inte alltid det går att resa till matcherna, utan ibland får de avnjutas hemma i soffan i stället via någon sportkanal eller motsvarande. Fördelen med det kan vara att det går att se hela matcher eller vissa sekvenser flera gånger för att se finesserna med de smarta dribblingarna eller njuta av explosiva upphopp framför målkorgen.

Kom i form inför basketmatchen

När det kommer till att spela basket, eller någon annan sport, är det inte bara viktigt att kunna spela ett bra spel rent tekniskt, det är minst lika viktigt att ha spelare som är i så bra form som möjligt. Om det snart ska spelas en viktig basketmatch kan det vara bra att träna på ett sätt som gör hela kroppen starkare, från topp till tå.

 

Träna så här inför basketmatchen

 

I basket är det viktigt att ha en god fysik så man har förmågan att hålla tempot uppe och orkar hålla ett bra försvarsspel. Förutom att kunna sätta många bollar i nätet, är det viktigt att ha en vältränad kropp. Därför kan det vara bra att variera träningen och varva att träna straffar med att få en bra kondition och styrka i kroppen. Det gör man bäst genom att träna varierat och blanda styrketräning med kondition.

 

För styrketräning är det viktigt att träna så många muskelgrupper som möjligt. Underskatta inte en hederlig bänkpress när det kommer till styrketräning. Den, precis som övriga träningsmaskiner, är toppen för att bygga upp lite muskelstyrka.

För konditionen är det bra att ta regelbundna joggingturer och inkludera intervallträning så att konditionen utvecklas. Undvik att ta samma joggingrunda eller att springa på exakt samma inställning på löpbandet av samma anledning. Kroppen vänjer sig snabbt vid träningen man utför och det är lätt att hamna på en platå där kroppen inte bygger upp muskler eller får en förbättrad kondition.

Kom ihåg att ta vilodagar emellan varven. Utan en ordentlig återhämtning kommer kroppen att brytas ner av träningen och den får då motsatt effekt. På vilodagarna är det ett bra tillfälle att passa på att öva straffar och öva in tekniken i basket istället. Det är också viktigt att sova ordentligt och äta bra, samt att undvika ovanor. Försök även att undvika faktorer som tar energi, som negativa relationer eller en trasslig ekonomi.

1 2