Basketklubbar

Basket är en härlig lagsport som lockar många, både unga och lite äldre ungdomar. Till skillnad mot exempelvis fotboll, som ju kan spelas på vilken någorlunda plan yta som helst, så behövs det särskilda spelplaner för basketspel. Gå därför gärna med i en basketklubb om du vill bli lite mer aktiv. Basket kan spelas i alla åldrar och det är faktiskt en av världens största sporter med mängder av fans världen över. National Basket Association är välkänd för de som vill spela professionellt i USA och deras storstjärna Michael Jordan anses vara världens bästa spelare genom tiderna.

Basketföreningar

Det finns mängder av basketklubbar och föreningar över hela landet. Svenska basketbollförbundet har dessutom delat upp Sverige i tolv olika distrikt, från Skåne till Norrbotten, som kan hjälpa dig att hitta en förening i din närhet. Varje förening är en ideell förening och det är vanligt att engagerade föräldrar sitter i styrelsen eller hjälper till med administrativa saker eller kanske säljer kaffe och bullar vid matcherna. Om du till exempel är en person med lite kontorserfarenhet som gärna vill stötta ditt barn är det alltid ett välkommet tillskott till föreningsarbetet. Det behöver inte betyda att du tar på dig en massa pappersexercis, det går att köpa in externa tjänster för det som behövs. Exempelvis kan Fakturino hjälpa till med finansiering eller fakturahantering vid behov.

Inspiration och tips

Den som är riktigt intresserad av en viss sport brukar gilla att titta när andra spelar också. Att gå på matcher är kanske roligast, att känna stämningen, svettas och hoppas. Sitta på en läktare tillsammans med andra fans och få skrika ut glädje eller förtvivlan beroende på vilket lag som gör mål, det är riktigt häftiga upplevelser som stannar länge i minnet. Men det är inte alltid det går att resa till matcherna, utan ibland får de avnjutas hemma i soffan i stället via någon sportkanal eller motsvarande. Fördelen med det kan vara att det går att se hela matcher eller vissa sekvenser flera gånger för att se finesserna med de smarta dribblingarna eller njuta av explosiva upphopp framför målkorgen.