Träning för att bli en bättre basketspelare

Basket är en mycket populär sport som många gillar att spela. Men för dig som vill bli en riktigt bra spelare (och kanske professionell en dag) finns det en hel del träningstips om du är seriös i din träning. Det är utan tvekan avgörande hur du tränar om du kommer att utvecklas till en toppspelare eller inte. Att satsa på fysikträningen är A och O, men tyvärr något som många missar. Basket är en intensivsport och det gäller för spelare att vara uthålliga, starka och explosiva i sitt spel.

Träna tekniker

Förutom att en basketspelare måste vara stark, snabb samt uthållig behöver han eller hon även behärska flera bra tekniker. Du måste bland annat kunna ändra hastighet, blixtsnabbt ändra riktning och använda reträttdribbling. Syftet med dessa tekniker (även om de är olika) är att förvirra motståndaren och göra spelet oberäkneligt. Teknik är viktig i basket för att förvirra motståndaren medan den tekniska förvaltningen för fastigheter är det motsatta, den behöver vara förutsägbar och välskött. Nabo erbjuder sina kunder heltäckande fastighetsförvaltning samt personlig rådgivning. Här kommer du att få en professionell och effektiv teknisk förvaltning med löpande tillsyn av din fastighet. Nabo kommer även att hjälpa till med effektivisering och optimering av energiförbrukningen.

Stark och skadefri

En bra fysikträning består i grunden av bänkpress, marklyft och knäböj. Även bålen (rygg samt mage) behöver stärkas genom träning. Det förekommer en hel del skador inom basket som exempelvis stukade fötter eller skadade knän. Många övningar är till för att förebygga skador men också för att träna kondition samt uthållighet. Det går att träna hela kroppen utan vikter. Löpning är en fantastisk träning. Här gäller det att träna kondition med lite längre distanser (tre kilometer) samt korta intervaller. Skapa dina egna övningar som Rocky (i första filmen) där han jagar en kyckling för att förbättra fotarbetet. Men i den här övningen är du kycklingen som jagar basketbollar.