Allt om sporten basket

Basket är en lagidrott och räknas som en bollsport. Sporten är en av de mest spelade i det flesta delar av världen. Sporten hade år 2014 över 450 miljoner utövare. Detta gör basket till den tredje största efter fotboll och volleyboll. Man kan spela basket både privat med vänner och familj eller på stora internationella tävlingar. Sporten grundades 1891 i Springfield, Massachusetts i USA.

Basket och dess utveckling i Sverige

Basket introducerades i Sverige år 1908 men gick då under namnet ”korgboll”. År 1948 var namnet basket mer officiellt i Sverige och var då en gren av Svenska Handbollförbundet. Det var först år 1952 som basket fick sitt eget förbund inom Riksidrottsförbundet. Idag anordnar Svenska Basketbollförbundet årliga turneringar och faktum är att svensk basket växer enligt statistik från år 2020. Ska man spela basket behöver man vara i god fysisk form. Sporten kan även bidra till en bättre kondition om man är lite otränad. Vill man komma i form med en ökad fettförbränning runt midjan, ska man skaffa sig en smart Waist trainer som även ger en bättre figur och hållning!

Vad man ska tänka på i basket

De ska vara roligt att spela basket och det finns bra tips på att lära sig basket med många smarta knep. En av de viktigaste delarna i sportutrustningen för basket är skorna! Att köpa basketskor kan kosta en del, men det är väl värt sina pengar då fötterna blir mycket utsatta i basket. Spelar man mycket frekvent får man inte glömma att basket är en tuff sport och basketskorna måste bytas ut med jämna mellanrum. Ska man ha ett riktigt bra par, är det klokast att prova ut dem i butik. Kläderna är inte fullt lika viktiga som skorna, men man ska ha ett sportlinne som gärna är luftigt och inte smiter åt, samt strumpor och shorts. Basket ger med fördel bättre kondition, starkare muskler och riktigt bra koordinationsförmåga.