Allt om att städa din basketanläggning

Basketboll är en omåttligt populär sport som utövas av över 450 miljoner människor i världen regelbundet. Av förklarliga skäl kommer du därför behöva städa din basketanläggning med jämna mellanrum. Du bör överväga ett antal städ- och rengöringsrutiner för att hålla ditt utrymme fräscht och tilltalande för besökarna. Alternativt kan du anlita städbolaget Qleano med erfarenhet av att ha förmedlat städ- och flyttjänster till över 50 000 kunder. Qleano är verksamma över hela Sverige och kan matcha ihop dig med lokala städföretag oavsett om du bor i Kiruna eller Ystad. Besök Qleano här https://qleano.se/ för att få en kostnadsfri offert inom bara en minut!

Glöm inte bort att städning har en rad fördelar som är bra för basketanläggningen, bland annat följande:

  • Bidrar till att förbättra produktiviteten.
  • Främjar bättre hälsa.
  • Får skadedjur att hålla sig borta.
  • Förhindrar allergier.
  • Gör platsen mer inbjudande.
  • Minskar säkerhetsriskerna.

Läs vidare för att veta mer om hur du kan städa och rengöra din basketanläggning!

Hur du håller din basketanläggning ren och städad

1. Kök och toalett – Om din basketanläggning har kök och toaletter så kommer det att stå högst upp på listan som kräver daglig rengöring. Även om det kanske inte används dagligen måste det tömmas på skräp, rengöras och desinficeras regelbundet.

2. Golv och ytor – Det kan finnas en mängd olika ytor och speciella typer av golv att hålla rena. Rena och skinande ytor gör platsen till en inbjudande atmosfär att spela basketboll på och umgås med lagkamrater.

3. Mattor och specialytor – Om din basketanläggning har heltäckningsmattor måste de dammsugas efter varje sportevenemang och tävling. Mattor drar nämligen till sig damm och skräp och kan snabbt bli fula om de lämnas utan att dammsugas. Dessutom förhindrar det spridning av bakterier och andra skadedjur.

4. Hårda ytor – En basketanläggning kommer sannolikt att ha många hårda ytor som behöver rengöras och poleras. Det här inkluderar golv, väggar, bänkar, stolar, bord och annat som utformar en basketanläggning. Speciella rengöringsmedel och metoder kan vara nödvändigt för vissa ytor. Till exempel kan rostfritt stål kräva speciella rengöringsmedel för att få dem att skina. Träytor ser vanligtvis bäst ut om de rengörs med träpolish. Ibland kan det dock räcka med tvål och vatten för att hålla ytor rena. Oavsett vilka typer av ytor du rengör är det också bra att desinficera de ytor som många tar på.

Anlita ett städföretag

Även om du själv kan hålla basketanläggningen städad och ren så är det enklaste sättet att ta kontakt med Qleano. Professionella inom städning har all erfarenhet och utbildning som krävs för att göra jobbet. På detta sätt kan du göra det du är bäst på, att driva din basketanläggning!