Kom i form inför basketmatchen

När det kommer till att spela basket, eller någon annan sport, är det inte bara viktigt att kunna spela ett bra spel rent tekniskt, det är minst lika viktigt att ha spelare som är i så bra form som möjligt. Om det snart ska spelas en viktig basketmatch kan det vara bra att träna på ett sätt som gör hela kroppen starkare, från topp till tå.

 

Träna så här inför basketmatchen

 

I basket är det viktigt att ha en god fysik så man har förmågan att hålla tempot uppe och orkar hålla ett bra försvarsspel. Förutom att kunna sätta många bollar i nätet, är det viktigt att ha en vältränad kropp. Därför kan det vara bra att variera träningen och varva att träna straffar med att få en bra kondition och styrka i kroppen. Det gör man bäst genom att träna varierat och blanda styrketräning med kondition.

 

För styrketräning är det viktigt att träna så många muskelgrupper som möjligt. Underskatta inte en hederlig bänkpress när det kommer till styrketräning. Den, precis som övriga träningsmaskiner, är toppen för att bygga upp lite muskelstyrka.

För konditionen är det bra att ta regelbundna joggingturer och inkludera intervallträning så att konditionen utvecklas. Undvik att ta samma joggingrunda eller att springa på exakt samma inställning på löpbandet av samma anledning. Kroppen vänjer sig snabbt vid träningen man utför och det är lätt att hamna på en platå där kroppen inte bygger upp muskler eller får en förbättrad kondition.

Kom ihåg att ta vilodagar emellan varven. Utan en ordentlig återhämtning kommer kroppen att brytas ner av träningen och den får då motsatt effekt. På vilodagarna är det ett bra tillfälle att passa på att öva straffar och öva in tekniken i basket istället. Det är också viktigt att sova ordentligt och äta bra, samt att undvika ovanor. Försök även att undvika faktorer som tar energi, som negativa relationer eller en trasslig ekonomi.