Lebron James vid sidan av planen

Lebron James är NBA:s största stjärna men han har flera strängar på sin lyra. På sin egen hemsida beskriver han sig även som affärsman och en filantrop.

Lebron James affärsverksamheter tar sig olika uttryck och han har bland annat startat ett företag som ägnar sig åt drycker med högt näringsinnehåll tillsammans med skådespelaren (och politikern) Arnold Schwarzenegger. De har lanserat en sportdryck som utlovar att kunna ge tillbaka kroppen de elektrolyter som går förlorade när man tränar och svettas.

Lebron James har även tagit politisk ställning och tycker att det är viktigt att markera mot orättvisor som har med ras att göra. När en mörkhyad spelare inom NFL, den amerikanska fotbollsligan, valde att stå på knä när nationalsångens spelades för några år sedan var Lebron James en av flera andra mörkhyade atleter som gav sitt stöd. Lebron James har även varit kritisk mot USA:s nuvarande president Trump. Det är inte direkt en hemlighet att James ogillar Trump, och det har han ibland på presskonferenser markerat ganska tydligt.

Som filantrop är Lebron James engagerad i olika projekt som bland annat vänder sig till barn. Men mycket av pengarna han tjänar investerar James också i företagsprojekt. Lebron James syns även i reklam av olika slag som även det ger stora inkomster.

Lebron James har även ett ben i filmens värld. Eftersom han är aktiv där har han hunnit vara med på ett hörn i olika produktioner, bland annat dokumentärer om basket.

I juli 2021 ska Lebron James film Space Jam A new legacy få premiär. Det är inte endast Lebron James film förstås, men han har ett finger med i spelet. Filmen är en uppföljare på 1996 års Space Jam, en film som blandar riktiga basketstjärnor och riktiga rörliga bilder med tecknade figurer från Warner Bros. Ungefär i samma stil som den äldre filmen Who framed Roger Rabbit.